AKP'Lİ CAHİT ÖZKAN: SUÇÜSTÜ YAKALADIK

AKP'Lİ CAHİT ÖZKAN: SUÇÜSTÜ YAKALADIK

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, güvenlik soruşturması teklifinin reddedilmesinin ardından tekrar oylama yapılacak olmasına gelen tepkiler için “Meclis Başkanvekili ile tarafsızlık sıfatını...

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, güvenlik soruşturması teklifinin reddedilmesinin ardından tekrar oylama yapılacak olmasına gelen tepkiler için “Meclis Başkanvekili ile tarafsızlık sıfatını bırakarak iş yaptığını tespit ettik. Başkanlık Divanı’na itirazımızı yaptık. Divan gerekli kararı vermiştir” dedi.

AKP’li Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Özkan şöyle konuştu:

SUÇÜSTÜ YAKALANDI: Dün görüşmeler devam ederken saat 18.25 sularında Meclis Başkanvekili CHP’li, özellikle altınıçiziyorum, görevini tarafsızlık ile yerine getirme ilkesini bir kenara bırakarak, adeta CHP ile temsil, tertip tasarlayarak bir yaklaşım sergilediğine tanık olduk ve suçüstü şekliyle yakalandı. Haydar Akar, maddelere geçilmesi oylanırken, oyları sayması talimatı vermiştir. İki katip oyları sayma işlemini yapmadan ‘kabul edilmemiştir’ kararı verip Meclis’i kapatmıştır. Meclis Başkanvekili, ‘oyları sayalım’ dedikten sonra onların cevabını dinlemeden, ‘elektronik oylamayla yapalım’ taleplerine rağmen Haydar Akar, Meclis’i kapatmış ve oyların geçilmemesi yönünde çalışmaları durdurmuştur. Haydar Akar’ın vermiş olduğu karar çelişir durumdadır.

BURADA BİR TERTİP VAR:Özellikle Meclis Başkanvekili Haydar Akar’ın talimatlar üzerine bu usulsüzlüğü tutanaklarda da hakimdir. Orhan Sümer, ‘Seni arkadan çağırıyorlar, içeri gidin’ talimatı veriyor. Burada bir tertip var. Meclis Başkanvekili ile tarafsızlık sıfatını bırakarak iş yaptığını tespit ettik. Başkanlık Divanı’na itirazımızı yaptık. Divan gerekli kararı vermiştir. Fezleke ile göndermiş olduğu, 220 sayılı güvenlik kanunun oylaması sırasında İçtüzük aykırılığını tespit etmiştir.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ: Tüm bunlar çerçevesinde açıkça Meclis iradesinin çiğnenmek istendiği ve Meclis TV kayıtlarının de gösterdiği üzere CHP’li Meclis Başkanvekili’nin iki katip üyenin itirazlarına rağmen, kendisinin de şüpheye düşmesine rağmen, gelen talimat ile tertibe uymuş ve görüşülmekte olan yasanın milli iradesinin çiğnenmek suretle engellenmesi girişiminde bulunulmuştur. Milletimiz bunları iyi biliyor. Tek parti uygulamalarınıözellikle milli Meclis’in iradesini örseleme gayretinde olduklarını biliyoruz. Bu tertibi deşifre ettik. İstese de istemese de tecelli edecektir.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in AKP’li vekillere ilişkin kullandığı“Çin ordusu gibi gelip, her müzakerede çil yavrusu gibi dağılan kendileri” sözlerinin sorulmasıüzerine Özkan, “Meclis’i çalıştıran grup biziz. CHP’li vekillere sesleniyorum: Adeta göçmen kuşlar gibi. Seçim olunca geliyorlar, bittikten sonra yüzlerini bile görmüyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.