ABB BAŞKANI BÖCEK, ALKOL SATIŞ YASAĞINA “TURİZM ŞEHRİYİZ” DİYE KARŞI ÇIKTI

ABB BAŞKANI BÖCEK, ALKOL SATIŞ YASAĞINA “TURİZM ŞEHRİYİZ” DİYE KARŞI ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in il umumi hıfzıssıhha kurulunun alkol satışının “tam kapanma” döneminde yasaklanması kararına “Turizm şehri olmamız nedeniyle...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in il umumi hıfzıssıhha kurulunun alkol satışının “tam kapanma” döneminde yasaklanması kararına “Turizm şehri olmamız nedeniyle imzalamaktan imtina ediyorum” şerhi koyarak, karşı oy kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nın “tam kapanma” dönemine ilişkin genelgesinde yer almayan ancak il umumi hıfzıssıhha kurulu kararları ile fiili olarak getirilen tekel bayileri ve marketlerdeki alkol satış yasağı tartışması sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de karara karşıçıktığıöğrenildi. Böcek, kurulun kararlarına alkol satış yasağını içeren ikinci maddesinin altına “Turizm şehri olmamız nedeniyle imzalamaktan imtina ediyorum” şerhi düştü.

Böcek’in şerh düştüğü ve karşıçıktığı maddelerden biri de kurulun 28 Nisan 2021 tarihli kararında marketlerin “inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin satış reyonlarına” müşterilerin ulaşmasını“engelleyecek fiziki tedbirler” alması gerektiği yönündeki hükümlerinin iptalini içeriyordu.

Belediyenin Sağlık İşleri Daire Başkanı Ramazan Akalın’ın da marketlere ilişkin hükümlerin iptal edilmesine “Marketlere tanınan bu hakların, küçük esnaf ve bayilere de tanınmasışerhini koyuyorum” dedi. Atatürk Hastanesi Başhekimi Ali Vefa Sayraç da benzer şekilde marketlere getirilen bu muafiyete karşıçıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.