PAHALILIK VE PANDEMİ, TARIM FUARINI VURDU

PAHALILIK VE PANDEMİ, TARIM FUARINI VURDU

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Karaevli tarla günleri tarım fuarı, pandemi ve ürünlerdeki fiyat artışı yüzünden beklenilen ilgiyi görmedi.

FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Karaevli tarla günleri tarım fuarı, pandemi ve ürünlerdeki fiyat artışı yüzünden beklenilen ilgiyi görmedi.

Fuar açılış törenine Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Sürür Kır, Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve ziyaretçiler katıldı.

Toplam 122 bin metre kare alanda kurulan fuarda, tarla ve bahçe bitkilerinin yanı sıra tarımsal mekanizasyon ve traktör firmaları kendilerine ayrılan bölümlerde yer aldı. 

KİMSE MEMNUN OLMADI

Fuara ilginin az olması, katılımcı firmaların temsilcilerini fiyatların yükselmesi de ziyaretçileri memnun etmedi. Katılımcılar tepkilerini şöyle dile getirdiler:

Traktör firması yetkilisi İbrahim Silik:“Geçen yıllara göre ilgi çok az. Yüzde 40’lara yakın ziyaretçi düştü. Geçtiğimiz yıllarda ilgi daha iyiydi. Pandemi nedeniyle insanlar gelmedi.”

Tarım makineleri üreticisi Bilgin Baydemir:“Pandemiden dolayı ilgi az. Yeteri kadar ilgi yok. Pandemiden dolayı gelen giden çok az. Alışveriş de çok az durumda. İnsanlar ilgili göstermiyor.”

Tuğrul Budak çiftçi: “Fiyatlar çok yüksek. Geçen yıl 100 bin TL olan traktör bu yıl 300 bin TL. İnanılmaz zam gelmiş. Fuarda 300 bin TL’den aşağı traktör yok.”

Fuar 28 Mayıs’a kadar saat 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Fuarın açılış töreni

* Kurdele kesilmesi

* Fuara gelen ziyaretçiler

* Traktör firması yetkilisi İbrahim Silik ile röportaj

* Tuğrul Budak isimli çiftçi ile röportaj

* Tarım makineleri üreticisi Bilgin Baydemir, ile röportaj

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.