ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI KEMAL DENİZ BOZKURT’UN VAN GÖZLEMİ: "VATANDAŞLARIMIZ DERDİNE DERMAN OLACAK BİRİLERİNİ ARIYOR"

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI KEMAL DENİZ BOZKURT’UN VAN GÖZLEMİ: "VATANDAŞLARIMIZ DERDİNE DERMAN OLACAK BİRİLERİNİ ARIYOR"

Van’da sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım götüren ve bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bölgeyle...

İSHAK KARA

Van’da sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım götüren ve bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bölgeyle ilgili gözlemini “Vatandaşlarımız derdine derman olacak birilerini arıyor” diyerek özetledi.

Başkan Bozkurt, Van’daki ziyaretlerini Brukiler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile sürdürdü. Başkan Bozkurt’u, derneğin Başkan Yardımcısı Aytaç Aytin, Muhtarlar Birlik Başkanı Ferzende İpek ve TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Genel Sekreter Emrah Eriş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Bozkurt, dernek tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dernek Başkanı yardımcısı Aytaç Aytin ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Kemal Deniz Bozkurt'a teşekkür etti.

BEDİRHANOĞLU: “CHP HERKESİN PARTİSİ OLACAK”

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu burada yaptığı konuşmada, “Biz CHP’de yeni bir sayfa açıyoruz. CHP, hiçbir zümreye, hiçbir aileye, kimsenin partisi yaptırtmama, sözü veriyoruz. CHP Van’da kimsesizlerin partisi olacak. Yani herkesin partisi olacak. Her aşiretin, her ailenin. Bu bayrak içerisinde siyasal mücadele vermek isteyen her arkadaşa kapımız açıktır. Biz onu başımızın üstünde ağırlamaktan şeref duyarız. Bu vesileyle de size de teşekkür ediyoruz. Bazı algıların, bazı duyguların yıkılmasına bize ağabeylik yapıyorsunuz” dedi.

 VAN TÜRSAB BAŞKANI ÖZGÖKÇE: “BAŞ GÖZ ÜSTÜNE GELDİNİZ”

TÜRSAB Bölge Başkanı, Bruki Derneği kurucu üyesi Cevdet Özgökçe de “Bu ziyaretiniz bizi onore etti. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Heyetinizle birlikte baş göz üstüne geldiniz. Bizim burada; batı gibi metropol şehirler gibi değil. Maalesef aşiretçilik var. Aşiretler arasında husumetleri bitirmek için bir yola çıktık.  Bir de bizim ailemizde yani Bruki ailesinde ihtiyaç sahiplerine bir nebze yetişmek yardımcı olabilmek için derneği kurduk” diye konuştu.

Başkan Bozkurt ise “Aşiretlerle oturup konuşursunuz, konuşuruz, beraber otururuz konuşuruz ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, sorunları nasıl aşabiliriz bunları tartışmamız lazım” diye yanıt verdi.

BAŞKAN BOZKURT: “KENDİ EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK. BİRÇOK ŞEYİÖĞRENDİK”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Anka Haber Ajansı muhabirine gezi ve gözlemlerini anlattı. Bozkurt şunları söyledi:

"Van, hem Esenyurt içinde önemli nüfusu barındırdığı için Vanlı nüfusu barındırdığı için hem de Türkiye’nin çok önemli kentlerinden bir yer olduğu için vatandaşlarımızla beraber olalım, onların sorununa çare olalım. Vanlı hemşerilerimizle Türkiye’nin sorunlarına dair, Van’ın sorunlarına dair söyleşi yapma konuşma imkanı bulduk, onların dertlerini dinledik. Kendi eksiklerimizi gördük. Birçok şeyi öğrendik. Ülkemize dair, Van’a dair yapılabilecek birçok şeyi gördük. Bundan sonraki süreçlerde de yine zaman zaman bir arada olmamız gerektiğini, ülkemizin ve Van’ın sorunlarınıçözümüne katkıda bulunmak için bir arada bulunmamız gerektiğine olan inancımız arttı ve inşallah bundan sonra da beraber olacağız."

“VATANDAŞ DERMAN OLACAK BİRİLERİNİ ARIYOR”

"Ülkemiz çok güzel bir ülke Van çok güzel bir il. Hep beraber el ele bu ülkeyi, Van’ı, Türkiye’yi bütün coğrafyayı güzelleştirmek için biz siyasetçiler olarak, belediyeciler olarak, milletvekillerimiz, siyasi partiler ve Türkiye’nin diğer bileşenleri, kanaat önderleriyle beraber güzel çalışmalar yapacağız.

Yaptığım gözlemlerde vatandaşlarımız derdine derman olacak birilerini arıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu anlamda önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Burada derdinin çözülmediği, dermana ihtiyacı olduğunu belirten bizden çare bekleyen birçok vatandaşımızla karşılaştık. İnşallah onlarla beraber buluşacağız. Bu tabii milletvekili sayısıyla mıölçülür başka derde derman olmayı nasıl ölçeriz, onu hep beraber göreceğiz. Türkiye’nin, Van’ın, doğunun sorunlarınıçözmek için çok önemli çalışmalar yapacağımızı ben biliyorum. Onun karşılığını vatandaşlarımızda gördüm.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Dernek Ziyareti

* CHP Van il başkanı Seracettin Bedirhanoğlu konuşması

* TÜRSAB bölge başkanı Cevdet Özgökçe Konuşması

* Esenyurt Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.