ADALET BAKANI GÜL CUMHURBAŞKANI KARARIYLA FESİHİ SAVUNDU: "TBMM KATILMAYI ONAYLAR, YÜRÜRLÜĞÜN AYNI ŞEKİLDE FESHİ, YÜRÜTMENİN YETKİSİNDEDİR"

ADALET BAKANI GÜL CUMHURBAŞKANI KARARIYLA FESİHİ SAVUNDU: "TBMM KATILMAYI ONAYLAR, YÜRÜRLÜĞÜN AYNI ŞEKİLDE FESHİ, YÜRÜTMENİN YETKİSİNDEDİR"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilmesi ile ilgili hukuki yetki tartışmaları için, "Uluslararası sözleşmelerin onayı ve yürürlüğe...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilmesi ile ilgili hukuki yetki tartışmaları için, "Uluslararası sözleşmelerin onayı ve yürürlüğe konulması usulü hukukumuzda açıktır. TBMM katılmayı onaylar, yürütme de bunu bir kararla yürürlüğe koyar. Yürürlüğün aynışekilde durdurulması ve feshi, yürütmenin yetkisindedir" dedi.

Adalet Bakanı Gül, sosyal medya hesabından, İstanbul Sözleşmesi'nin  Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedilmesine ilişkin hukuki tartışmalara twitter paylaşımı ile katıldı. Sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilebileceğini savunan Bakan Gül'ün paylaşımlarışöyle: 

"Uluslararası sözleşmelerin onayı ve yürürlüğe konulması usulü hukukumuzda açıktır. TBMM katılmayı onaylar, yürütme de bunu bir kararla yürürlüğe koyar. Yürürlüğün aynışekilde durdurulması ve feshi, yürütmenin yetkisindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımız tamdır. Mağdurlar hakkında adli süreçteki koruma halkasını her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Bizim için kadına yönelik şiddetle mücadele, bir insan hakları mücadelesidir. Bu anlayışla tüm kurumlarımızla birlikte insanımızın onurunu, aileyi ve toplumsal dokumuzu korumaya kararlılıkla devam ediyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.