KAHRAMANKAZAN'DA ENGELSİZ KAFE AÇILDI

KAHRAMANKAZAN'DA ENGELSİZ KAFE AÇILDI

İşletmesinden aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar tüm işlerin engelli bireyler tarafından yapıldığı ve buradan elde edilecek gelirin kendilerine bırakıldığı Engelsiz Kafe,...

İşletmesinden aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar tüm işlerin engelli bireyler tarafından yapıldığı ve buradan elde edilecek gelirin kendilerine bırakıldığı Engelsiz Kafe, Kahramankazan Belediyesi tarafından hizmete açıldı. Kafenin ilk menüsü Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü anısına üzüm hoşafı ve ekmek oldu.

"EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR. BİZ BU KAFEYİ SEVGİMİZLE KURDUK"

Engelsiz kafenin bir sene önce hazırlandığını fakat pandemi koşulları dolayısıyla açılışını yapamadıklarını belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "En büyük engel sevgisizliktir. Sevgimizle kurduğumuz bu güzel kafemiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Engelsiz kafenin işletmesinin ve hizmetinin tamamiyle engelli vatandaşlara ait olduğunu belirten Oğuz, "Bu engelsiz kafede ilk etapta 11 kardeşimiz çalışacak. Zaman içerisinde bu sayı artacak. Bu işletmenin geliri tamamen bu kardeşlerimizin olacak. Onların sigortalarını da yaptık. Tamamen bir işletme mantığıyla hareket ediyoruz. Bu arkadaşlarımız örgün eğitim süreci içerisinde özel eğitimlerini alıyorlar sosyal hayata kazandırılma noktasında da Kahramankazan Belediyesi olarak böyle bir adım atmak istedik" dedi.

Başkan Oğuz, kafenin ilk iş gününde çalışanları yalnız bırakmayarak onlarla beraber mutfağa girdi. Oğuz ve kafe çalışanları müşterilere birlikte hizmet etti.

"İŞ GÖRÜŞMELERİNE GİTTİĞİM ZAMAN GÖRME KAYBIMDAN DOLAYI BENİİŞE ALMIYORLARDI"

Kafe çalışanlarından Devrim Arda Bozkurt, kendilerine güvenilerek böyle bir fırsat sunulduğu için çok mutlu olduğunu belirtti ve “Ben yüzde 54 görme engelliyim. İş görüşmelerine gittiğim zaman görme kaybımdan dolayı beni işe almıyorlardı. Böyle bir projeyle bizleri istihdam ettiği için belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

"OĞLUM EVDEN DIŞARI ÇIKMIYORKEN ŞİMDİ BURADA ÇALIŞIYOR"

Kafede çalışan engelli bir gencin annesi ise mutluluğunu şöyle dile getirdi:

"Bir engelli annesi olarak hiç umudumuz yokken umut doğdu bize. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun bize verdiği sözleri yerine getirdi. Oğlum evden dışarıçıkamıyorken şimdi tek başına buraya geliyor ve burada çalışıyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.