CHP'DEN GERGERLİOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ: YARGININ SİYASETİN EMRİNDE OLDUĞUNUN FOTOĞRAFIDIR

CHP'DEN GERGERLİOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ: YARGININ SİYASETİN EMRİNDE OLDUĞUNUN FOTOĞRAFIDIR

TBMM Başkanlık DivanıÜyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasına ilişkin, "Bu gözaltının bir siyasi partinin...

TBMM Başkanlık DivanıÜyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasına ilişkin, "Bu gözaltının bir siyasi partinin genel başkanın talimatından sonra yapılması manidardır. Türkiye’de yargının siyasetin emrinde olduğunun en güzel fotoğrafıdır" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP'li Tutdere, Gergerlioğlu'nun TBMM'de gözaltına alınmasını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Tutdere, "Bu görüntüler Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak düşmüştür" diyerek şunları söyledi:

"Bugün Nevruz Bayramı. Anadolu’da  birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembolü olan nevruz bayramı, tüm halkımızın bayramını kutluyorum.

Bu sabah çok kötü bir görüntüyle uyandı Türkiye. TBMM’de hukuka aykırı olarak milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu'nun sabah saatlerinde TBMM’de adalet nöbetinde gözaltına alınarak dışarıçıkarıldığını bütün Türkiye gördü. Bu görüntüler Türkiye’nin 90’lı yıllarını hatırlattı. Bu süreç başından beri hukuka aykırışekilde işlemektedir. Burada özellikle şunun altınıçizmek gerekir: Bu gözaltının bir siyasi partinin genel başkanın talimatından sonra yapılması manidardır. Türkiye’de yargının siyasetin emrinde olduğunun en güzel fotoğrafıdır. Bu görüntüler Türkiye'yi bir kez daha hukuki demokrasisi anlamında kötü bir pozisyona düşürmüştür. Bu görüntüler Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olrak düşmüştür. Bu süreç başından beri hukuka aykırıydı. Soruşturmalar, karar ve gözaltı işlemi bir bütün olarak değerlendirildiğinde, siyasi bir karar olduğu ve muhalefete göz dağı vermeye yönelik bir işlem olduğu açıktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.