DENKLİK DİPLOMASI OLMADAN DORTORLUK YAPAN HORMOVA, GÖREVİNDEN ATILDI. BAKTIĞI HASTALARLA İLGİLİİSE AÇIKLAMA YOK

DENKLİK DİPLOMASI OLMADAN DORTORLUK YAPAN HORMOVA, GÖREVİNDEN ATILDI. BAKTIĞI HASTALARLA İLGİLİİSE AÇIKLAMA YOK

Diplomasının geçerliliği için gereken denkliği almadan yaklaşık 6 yıl doktorluk yapan Recep Hormova, Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden atıldı. Yaklaşık...

TAMER ARDA ERŞİN

Diplomasının geçerliliği için gereken denkliği almadan yaklaşık 6 yıl doktorluk yapan Recep Hormova, Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden atıldı. Yaklaşık 6 yıldır denklik diploması olmadan doktorluk yapan Hormova’nın aldığı maaşların yanı sıra binlerce hastaya geçerli diploması olmadan bakmasına ilişkin ne tür bir yaptırımda bulunulacağına yönelik üniversite ve Sağlık Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan Recep Hormova’nın, Tiran Üniversitesi’nden aldığı diplomanın Türkiye’deki denklik işlemlerinin tamamlanmadığı; hakkında açılan soruşturma kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) "tıp doktorluğu yapma hakkının bulunmadığını” belirlediği ortaya çıkmıştı. ANKA Haber Ajansı’nın bir süre önce gündeme getirdiği haberin ardından Sağlık Bakanlığı’nın Hormova’nın görevine son verdiği öğrenildi. Atatürk Üniversitesi’ne bir akademisyenin yazdığı bilgi edinme yazısına üniversite şu yanıtı verdi:

“İlgi yazınız ekinde gönderilen, başvuran bilgileri gizlenmişşahsın, Fakültemiz Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalında görev yapmakta iken ayrılan Dr. Öğr. Üyesi Recep Hormova hakkında CİMER'e yapmış olduğu 16 Ağustos 2021 tarih ve 2104218572 sayılı başvuru dilekçesi incelenmiş olup, konu ile ilgili adı geçen öğretim üyesi, Hukuk Müşavirliğinin 3 Haziran 2021 tarihli ve 2100145571 sayılı yazısı ile 3 Haziran 2021 tarihinden itibaren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53/B maddesi uyarınca görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış (açığa alınmış) ve 657 sayılı Kanunun 98. maddesinin B fıkrası, Hukuk Müşavirliğinin 12 Ağustos 2021 tarihli ve 2100208648 sayılı yazısı ve Sağlık Bakanlığının 29 Haziran 2021 tarihli ve 799 sayılı yazısı gereğince, 16 Ağustos 2021 tarihinden itibaren görevi ile ilişiği kesilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.”

Yaklaşık 6 yıldır denklik diploması olmadan doktorluk yapan Hormova’nın aldığı maaşların yanı sıra binlerce hastaya geçerli diploması olmadan bakmasına ilişkin olarak ise ne tür bir yaptırımda bulunulacağı ise belirsizliğini koruyor.

 (Görüntü: Arşiv) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.