CHP'Lİ SINDIR, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ: “SAĞLIKSIZ BİR YAPIDA OTURMAK ZORUNDA BIRAKILMALARI ANAYASAL SUÇ”

CHP'Lİ SINDIR, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ: “SAĞLIKSIZ BİR YAPIDA OTURMAK ZORUNDA BIRAKILMALARI ANAYASAL SUÇ”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nde, depremzedelerle bir araya geldi. Sındır, vatandaşların sağlıksız bir yapıda oturmak zorunda bırakılmasının...

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nde, depremzedelerle bir araya geldi. Sındır, “Ekonomik zorluk yaşayan, orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızın sağlıksız bir yapıda oturmak zorunda bırakılması Anayasal suçtur, kabul edilemez” dedi.

Depremzedelerin yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Sındır yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomik zorluk yaşayan, orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızın sağlıksız bir yapıda oturmak zorunda bırakılması Anayasal suçtur, kabul edilemez” dedi.

“AYLIK 10 BİN LİRALIK KREDİ YÜKÜ”

Devletin depremzedelerin taleplerine kulak tıkadığını ifade eden Sındır, deprem öncesinde kredi ile ev alan vatandaşların kredi taksitleri öderken; depremden sonra evinin boşaltılması veya yeni konut yapılması gerektiğinde bankalar tarafından, “10 yıl vadeli, 1.06 faiz oranlı 200 bin liralık kentsel dönüşüm kredisiyle” karşılaştığını belirtti.

Sındır yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Ortalama bir dairenin yeniden yapım maliyeti 400 ila 500 bin lira arasında. Yani 200 bin lira yeni bir ev için yetmediğinden bir o kadar daha kredi çekilmesi ihtiyacı ortaya çıkıyor. Deprem nedeniyle mağdur olan çoğu emekli veya orta ve düşük gelirli depremzede vatandaşlarımız başlarını sokabilecekleri bir eve sahip olmak için neredeyse aylık 10 bin liralık bir kredi yükü ile karşı karşıya bırakıldı. Devlet, sosyal devletin gereği olarak evlerini, yurtlarını kaybeden insanlarımızı açıkta bırakamaz.”

“DEPREMZEDELER FIRSATÇILARIN KUCAĞINA İTİLİYOR”

Depremzedelerin arsalarını satmak istediklerinde düşük fiyattan satmak zorunda bırakıldıklarını belirten Sındır, “Evlerini yüksek faiz nedeniyle yaptıramayan depremzedeler, arsalarını düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor, fırsatçıların kucağına itiliyor” diyerek devletin bu duruma göz yummaması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.