BEYKOZ SAHİLİNİN 40 YILLIK ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

BEYKOZ SAHİLİNİN 40 YILLIK ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü, Beykoz’da yıllardır bekleyen alt yapı sorununu çözecek önemli bir çevre yatırımına imza atıyor. “Beykoz Merkez Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi Atık su ve Yağmur suyu” çalışmasının imalatlarına 21 Temmuz’da başlandı. 

Çalışma ile Merkez ve Yalıköy mahallelerinden İstanbul Boğazı’na açıktan akan atık sular, kanalizasyon sistemine alınarak Paşabahçe Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletildi. Atık sulardan ayrılan yağmur suları da Marmara Denizi’ne ulaştırılmaya başlandı.

YÜZÜLEBİLİR KRİTERLERDE BİR BOĞAZ İÇİN…

Atık su ve yağmur suyu imalatlarıyla her gün Beykoz sahilinin 11 noktasından Boğaza karışan 28 bin 253 metreküp atık su arıtma sistemine alındı. İş kapsamında Beykoz sahil yoluna toplam 895 metre atık su hattı, 115 metre yağmursuyu hattı döşendi. Ayrıca 600 mm iç çapında 470 metre atık su hattı ile atık su parsel bağlantıları, 600 mm iç çapında 115 metre yağmur suyu hattı imalatı ve yağmursuyu ızgara imalatları tamamlandı.

Yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen önemli sorunun çözülmesi ile İstanbul Boğazı’na atık su tamamen engellenmiş oldu. Karışık çalışan hatların ayrıştırılması ile bölgede yoğun yağışlarda yaşanan atık su ve yağmur suyu baskınlarının da önüne geçilmiş oldu. Deniz suyunun da yakın zamanda yüzülebilecek temizlik değerlerine erişmesi ve Beykoz sahillerinden güvenle denize girilebilmesinin mümkün hale gelmesi bekleniyor.

SU İSALE HATTI DA YENİLENİYOR

Proje kapsamında; önemli bir yol güzergahı olan sahil caddesinin ileriki yıllarda tekrar tekrar kazılarak bölge halkının mağdur edilmemesi amacıyla içme suyu hattının yenilenmesi çalışmalarına da hızla başlandı.

İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Elmalı İçme Suyu Arıtma Tesisi Beykoz Ana İsale Hattının ömrünü tamamlayan ve sık arıza veren kısımları da yenileniyor. Merkez Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi güzergâhından geçen içme suyu ana isale hattının 580 metrelik kısmı 800 mm çelik boru olarak yenilenmeye başladı. Bugüne kadar 170 metrelik bölümü tamamlanan işin 8 Ekim 2023 Pazar günü ne kadar bitirilmesi hedefleniyor.       

İETT GEÇİCİ GÜZERGAHTA HİZMET VERİYOR

Çalışma nedeniyle Beykoz Merkez Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi trafiğe kapalı olduğundan; İETT otobüsleri geçici olarak Akbaba Caddesi - Gümüş Suyu Mahallesi durakları arasında hizmet veremiyor.

Araçlar Beykoz yönünde; Saip Molla Caddesi’nden sağa dönerek Çukurçayır Caddesi - Köy Önü Caddesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi – Soğuksu Beykoz Konakları ışıklardan sola bağlanıyor. Yeni Riva Yolu - Elmalı Caddesi Kaymakdonduran’dan Akbaba Caddesi’ne doğru çalışıyor.

Gümüşsuyu – Akbaba durakları arasındaki yolcular için; Elmalı - Akbaba Caddesi – Çifteçınarlar Ortaçeşme - Kundura Fabrikası durakları arasında ve Sultaniye - Beykoz durakları arasında 15 dakikada bir ücretsiz ring araçları hizmet veriyor.

Iq6jbxlcxklnokyhrpcn3sa9.jpg

wblhp6scpbuitzykyrjvfqo3.jpg

hmry3qy16u5o7ihbrxzcwpt9.jpg

gbmxkcpsaa3ulbgjrzhs4dIt.jpg

ashgdI0rc4gvjq9ntuekyxlv.jpg

oyl03vnvm8xwpci6bkhtesgb.jpg

cqsb9yuzecvg8gpjreaoxptI.jpg

hn26icksjo4ewu8ztbay7wdv.jpg

4kydo8htxx5hjI3zg1slb7af.jpg

1u7k9zyxlbmc6a0qligsv3wj.jpg

e4l0wksf1ctvzqyci3pbgywh.jpg

h3r4r2xn0agvftk6b7nzxcli.jpg

0ghxcIhdebg6skapmvtlpzvc.jpg

biqcyzr8jbseuglfx2sn1xoh.jpg

apy6qzxz0ocvxajinvk17lgh.jpg

hyt5tumevfrgjrIxpypccbkq.jpg

9ixrjdyblqtpacqhsgn7xatu.jpg

n4pt5mqkdu6mwox3a97zdfya.jpg

bp86tljkoucrysaqhbelrIxn.jpg

qbz8ipg9hqn3sb2uoxmvjdkh.jpg

eroqsnhnyk6vhukwbtf3cqig.jpg

vxxzjugfbs1ykrucpcw9b874.jpg

lvnw6I9j5xkphfugenezqrmo.jpg

uavetgtb1qzmi63axqccpdno.jpg

pIpf25xqaq6zjsf7xkgneedl.jpg

9nryftbbgi8vzpcwj2uho5nw.jpg

uvsqaacszhl1tykbwgmj4rf5.jpg

74asoyglutyxpfw96hpvcght.jpg

zlashytbyxqveknfi1l6zwjt.jpg

jbcw2sk4ukm1eb9dahzegotp.jpg

rvp8gfhqyjjfosak51ndtqu3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.