Başkan Özer: Esenyurt İhmal Edilmiş Bir İlçe

Başkan Özer: Esenyurt İhmal Edilmiş Bir İlçe

Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden”programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeninyoğun nüfusuna rağmen birçok yatırımdan mahrum bırakıldığını söyledi. BaşkanÖzer, “Esenyurt ihmal edilmiş bir ilçe. Burası başka ilçelere bağımlı halegetirilmiş” diyerek, yapacağı çalışmalarla Esenyurt’u hak ettiği değerekavuşturacağını vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Meltem TV’deyayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programının canlı yayın konuğuoldu. Göç, yatırımlar ve 2 ayda ilçede yapılan hizmetlerin konuşulduğuprogramda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özer, kalabalık nüfusuna rağmendevletin Esenyurt’a yeterince yatırım yapmadığını söyledi. İlçede yoğun göç ilebirlikte birçok sosyal sorunun da meydana geldiğini vurgulayan Prof. Özer şöylekonuştu: “Burası devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Örneğinsağlıkla ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış, koca şehirde bir tane devlethastanesi var. Eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımızihmal edilmiş, 60 kişilik sınıflarda okuyorlar. Adliye gibi kamu kurumları yok.İlçemiz başka ilçelere bağlı hale getirilmiş.”

Başka İlçelereBağımlı Hale Getirilmişiz”

Esenyurt’un yoğun bir genç nüfusa sahip olduğunun altınıçizen Başkan Özer, “81 ilden, 101 ülkeden göç almışız. 240 bin gencimiz 160 binemeklimiz var ama maalesef şehirleşme ile ilgili sorunlarımız da var. Hızlıbüyümenin getirmiş olduğu bir çarpık kentleşme, altyapı ve üstyapı sorunlarısöz konusu. Bu durumun geleceğimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu aynızamanda Esenyurt'ta sosyal bir takım problemleri de beraberinde getirmiş.Şehrimiz, ayrıca devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Sağlıkla,eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımız ihmal edilmiş. 60kişilik sınıflarda okuyorlar. Bir akademisyen olarak baktığımda 60 kişiliksınıflarda yetkin insan yetiştirmek mümkün değil. Mesela bir şoförlercemiyetimiz yok, bir adliye sarayımız yok. Başka ilçelere bağımlı halegetirilmişiz. Ne devlet tam anlamıyla ilgilenmiş ne de yerel yönetimler bu göçdalgalarının getirmiş olduğu sorunların üstesinden gelmiş” diye konuştu.

“Yerel YönetimlerdeReform Yapacağız”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Belediyeler Birliğiseçimlerinde Yerel Yönetimler Reform Komisyonu üyesi seçildiğini ifade edenBaşkan Özer, “Önümüzdeki en temel meselelerden biri de yerel yönetimlerreformudur. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. İlk genel seçimde iktidara dageleceğiz. Bu değişimle beraber aynı zamanda iktidarı demokratikleştireceğiz veyerel yönetimlerde reform yapacağız. Benim seçildiğim Yerel Yönetimler ReformKomisyonu aynı zamanda hem genel hem de yerel reformu içeriyor. Bu görevi deSayın İmamoğlu'yla birlikte en iyi biçimde yerine getireceğiz” dedi.

“EsenyurtlulukKimliğini Oluşturacağız”

İlçede barış ve kardeşliğin hakim olması için birEsenyurtluluk kimliği oluşturacaklarını söyleyen Başkan Özer şunları ekledi:“Yapılması gereken insanlarımıza bir aidiyet duygusu kazandırmak. BirEsenyurtluluk kimliğini yaratacağız. Bunun da panzehri kültür, sanat vespordur. Dolayısıyla buradaki mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporunbaşkenti haline getirmek. Esenyurtlu bunu hak ediyor. Ayrıca ilçemizinmedyadaki olumsuz imajını da olumluya çevireceğiz. Esenyurtluları gururla ‘BenEsenyurtluyum’ diyeceği bir Esenyurt'a kavuşturacağız.”

6xlowvgmzkuryvdexIe2s5i3.jpg

4kbx20q6ojhehok953ntrudr.jpg

nixkvzcy1g9wrjlcbtjxeI30.jpg

t1pgcr5xkqnj70vtldnhco2d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.