BORNOVA'DA KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI

BORNOVA'DA KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI

Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak amacıyla ülke genelinde başlatılan "30 Mart'ta KırmızıÇizgimizi Çekiyoruz" uygulaması kapsamında yaya yollarında...

Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak amacıyla ülke genelinde başlatılan "30 Mart'ta KırmızıÇizgimizi Çekiyoruz" uygulaması kapsamında yaya yollarında boyama ve kırmızıçizgi çekme çalışmalarına destek verdi.

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarda Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve İlçe Emniyet Müdürü Gülden Türkal ile İlçe Jandarma Komutanı Sadık Yazgan’a, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, ve Meclis Üyesi Kemal Sevinç’te eşlik etti. 

Bornova genelinde yapılan çalışmalarda trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine sprey boya ile kırmızıçizgi çekildi. Vatandaşlara da trafikte yaya önceliğine hakkında bilgi verildi. Bunun bir farkındalık çalışması olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Trafik güvenliği için yapılan bu uygulama ile  kavşak giriş ve çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ile yayalara ilk geçiş hakkını tanımak amaçlanıyor”dedi. 

Kaymakam Fatih Genel ise uygulamanın trafikte yayaların geçişüstünlüğüne yönelik yapıldığını söyleyerek, “Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızıçizgiler yer alacak. Bu sayede de sürücülerin dikkati yayalar da olacak. Bu çalışma önceliği yayalara tanıyan bir uygulama” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.