Atatürk Kültür Merkezi'nde Çalışmalar Hızlandı

Atatürk Kültür Merkezi'nde Çalışmalar Hızlandı

Alper Taşdelen: Belediyemiz tamamen kendi kaynaklarıyla bu merkezin inşasını tamamlıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetimizin 100. yılına atfen Çankaya'dan bir armağan olacak.

Çankaya Belediyesinin yatırım tarihinin en büyük projesi, Atatürk Kültür Merkezi’nin inşası hızla yükseliyor. Türkiye’nin ikinci, Ankara’nın en büyük kültür merkezi olma özelliğine sahip Merkez, Başkentin sanat yaşamına büyük değer katacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşası hızla yükseliyor. Türkiye’nin ikinci, Ankara’nın en büyük kültür merkezi olma özelliğine sahip olan Merkez, Başkentin sanat yaşamına büyük değer katacak. Büyük bir bölümü tamamlanan Kültür Merkezi’nde çalışmalar 2024'de hızla bitirilerek hizmete açılacak.

ESER YAPI DEĞER KATACAK

Başkentin eser yapıları arasına girecek olan Atatürk Kültür Merkezi, Ankara’nın önemli arterlerinden Eskişehir Yolu üzerinde bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi 22 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Uluslararası mimari örneklerden hareketle, seyirci ve sanatçıların tüm ihtiyaçlarına göre tasarlanan merkez, akustiğiyle dünya standartlarına sahip olacak. Bin ve 500 kişilik iki salondan oluşan Atatürk Kültür Merkezi, galeri kullanımlı fuayesiyle de önemli sergilere ev sahipliği yapacak. Merkez, planlanan 250 araçlı otopark ile de misafirlerine kolaylık sağlayacak.

"CUMHURİYETİN 100. YILINA ARMAĞAN"

Döneminde Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Fikret Otyam Sanat Merkezini hizmete açan, zaman ve fiziki şartlarla yıpranan Yılmaz Güney Sahnesi’ni yıkıp yeniden yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "En büyük yatırımlarımızdan biri olan Atatürk Kültür Merkezimizde inşaat çalışmalarını hızlandırdık. Belediyemiz tamamen kendi kaynaklarıyla bu merkezin inşasını tamamlıyor. AKM, Cumhuriyetimizin 100. yılına atfen Çankaya'dan bir armağan olacak" diye konuştu. 

fqsxpk210amlhevd8pwfbtIo.jpg

eievotjubk6a2x0curhmc3fx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.