SAVAŞ'TAN HÜKÜMETE ATAMA TEPKİSİ: "11 BÜYÜK ŞEHRİ CHP'NİN ALMASININ İKTİDARI YENİ YAPTIRIMLARA SEVK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

SAVAŞ'TAN HÜKÜMETE ATAMA TEPKİSİ: "11 BÜYÜK ŞEHRİ CHP'NİN ALMASININ İKTİDARI YENİ YAPTIRIMLARA SEVK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyelere ait şirketler ve iştiraklerine yönetici atama yetkini başkanlardan alıp belediye meclisine devredilmesini ANKA'ya değerlendirdi....

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyelere ait şirketler ve iştiraklerine yönetici atama yetkini başkanlardan alıp belediye meclisine devredilmesini ANKA'ya değerlendirdi. Yerel seçimlerde CHP'nin 11 büyük şehri kazanmasını hatırlatan Savaş, "Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi birçok büyük şehrin kaybedilmesinin iktidarı yeni yaptırımlar uygulamaya sevk ettiğini düşünüyorum. Bu nedenle bizim hizmet alanımızın daraltılması ve alınacak kararlarımızın özellikle mecliste azınlıkta bulunduğumuz Hatay, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde bizi gerçekten zor durumda koyacaktır ve yapacağımız hizmetlerin daha özgür bir zihniyetle yapılmasını engelleyecektir" dedi.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün ev sahipliğinde Bodrum'da deprem, koronavirüs başta olmak üzere kentlerin sorunlarını konuştu, alanında uzman kişilerle istişarede bulundular. Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hem güncel konuları değerlendirdik hem de geçmişten bugüne kadar gelen sorunları konuştuk. Burası resmi olarak dördüncü toplantımız, ama biz bu pandemi süresince Zoom üzerinden de toplantılarımıza devam ettik" dedi.

“BİRBİRİMİZLE YARDIMLAŞTIĞIMIZ ZAMAN HER BÖLGE İÇİN ÇOK FAYDALI GELİŞMELER OLUYOR"

Savaş, 11 büyükşehirin belediye başkanları olarak sorunları konuşup, yapılan icraatlar üzerinde de fikir alışverişlerinde bulunduklarını belirterek, "Bizim için gerçekten büyük bir deneyim oluyor. Çünkü her bölgenin farklı sorunları var, farklı konuları var, farklı yapmış olduğu güzel şeyler var. Böyle olunca birbirimizle yardımlaştığımız zaman her bölge için çok faydalı gelişmeler oluyor. Ben şahsen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu bir buçuk yıllık süreçten çok memnunum. Bir buçuk sene içinde çok toplantı yaptık, çok karar aldık ve birbirimizden çok faydalandık" diye değerlendirdi. 

"DÜZELTİLECEĞİNE İNANIYORUM"

Danıştay'ın belediyelere ait şirketler ve iştiraklerine yönetici atama yetkisini başkanlardan alıp belediye meclislerine devretmesine ilişkin ANKA Haber Ajansı’na değerlendirme yapan Savaş, "Konunun üst mahkemelerde düzeltilmesine gerektiğine ve düzeltileceğine inanıyorum. Herhalde hem genel merkezimiz hem de bizler hukuki anlamda yapmamız gerekenleri yapacağız. Çünkü geçmişteki kanunlar geçmişte kaldığı zaman hiçbir şey ifade etmiyor. Biz bu geçmişten gelen kanunlarla seçildik. Yani bu büyükşehir yasasınıçıkartan muhalefet değil iktidardır. İktidarın çıkarmış olduğu yasalarla biz belediyelerimizi yönetmeye gayret ediyoruz" dedi. 

"HER ALANDA YAPACAKLARIMIZIN KISITLANMASI ANLAMI TAŞIR"

CHP'nin son yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediyesinin kazandığını anımsatan Savaş, şöyle konuştu:

"Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi birçok büyük şehrin kaybedilmesinin iktidarı yeni yaptırımlar uygulamaya sevk ettiğini düşünüyorum. Bu nedenle bizim hizmet alanımızın daraltılması ve alınacak kararlarımızın özellikle mecliste azınlıkta bulunduğumuz Hatay, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde bizi gerçekten zor durumda koyacaktır ve yapacağımız hizmetlerin daha özgür bir zihniyetle yapılmasını engelleyecektir. Her alanda yapacaklarımızın kısıtlanması anlamı taşır. İnşallah bu karardan dönülür ve belediyeler geçmişte alınan kararlarla yoluna devam ederler. Çünkü geçmişte Ankara, İstanbul, Adana, Mersin gibi belediyeler nasıl yönetiliyorsa şimdi de aynışekilde yönetilmesi gerekir. Belediye başkanlarının alanlarını daraltarak hizmet yapmak mümkün değil. Belediye başkanlarının daha fazla alanda hizmet edebilmeleri için ellerinin biraz daha güçlü olması lazım." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.