ANKARA BÜYÜKŞEHİR EN BÜYÜK SULAMA HATTI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR EN BÜYÜK SULAMA HATTI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

Tohum, gübre ve mazot desteklerinin ardından şimdi de en büyük tarımsal sulama desteği hayata geçiriliyor. Şereflikoçhisar’ın Şanlıkışla Mahallesi’nde 2 bin 850 dekarlık bir alan tarımsal sulamaya açılıyor. Hirfanlı Barajı’ndan çekilecek 4 bin 428 metre tarımsal sulama hattı ile yerli üretici, ihtiyacı olan suya kavuşmuş olacak.

Başkentli yerli üreticiye verdiği desteklere devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir destek projesini daha hayata geçiriyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Şereflikoçhisar’ın Şanlıkışla Mahallesi’nde yeni bir sulama alanı projesi hazırladı. Proje kapsamında, Hirfanlı Barajı’ndan 4 bin 428 metre uzunluğunda bir sulama hattı ile 2 bin 850 dekarlık bir alan, sulama alanı olarak kullanılacak.

2 BİN 850 DEKARLIK ALAN TARIMSAL SULAMAYA AÇILIYOR

Konuya ilişkin Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şu bilgileri verdi:

“Şereflikoçhisar Şanlıkışla Mahallesi’ndeyiz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının tarımsal sulama konusunda yaptığı en büyük proje. 2 bin 850 dekarlık bir alanı sulamaya açıyoruz. Toplam 4 bin 428 metrelik bir sulama hattını oluşturuyoruz. Hattın üzerinde 23 adet su alma yapısı mevcut ve bununla üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu suyu ulaştıracağız. Umuyorum üreticilerimiz bu sudan hayat bulacak, daha fazla gelir elde edecek ve köyden kente göçü bu sayede engellemiş olacağız.”

PROJE KAPSAMINDA ÜRETİCİLERE SULAMA BORUSU DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Projenin tarımsal üretim için can suyu olduğuna dikkat çeken üreticiler düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Yücel Ersöz (Şanlıkışla Mahallesi Muhtarı): “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarımsal sulama projesi için mahalleme tarımsal sulama borusu desteğinde bulundu. Bu destekle 4-5 dönümlük arazimiz sulanacak ve 30 kişi buradan ekmek yiyecek. Başta Belediye Başkanımız Mansur Yavaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

-Tekin Taylan (Çiftçi):“30 yıllık çiftçiyim. Mansur Başkanımız çiftçilere her zaman destek verdi. Bize nohut, mercimek verdi bugün de tarımsal sulama borusu desteğinde bulundu. Kardeşin kardeşe vermediği desteği Mansur Başkanımız bizlere yaptı.”

-Elvan Taylan (Çiftçi): “35 yıldır çiftçilik yapıyorum. Mansur Başkanımız kırsal tarım için bizlere nohuttan mazota, tohumdan gübreye kadar her konuda destek verdi. Şimdi de tarımsal sulama borusu desteğinde bulunuyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

-Sebahattin Alp (Çiftçi): ‘’45 yıldır çiftçilik yapıyorum. Mansur Başkanımız bugüne kadar bizlere çok yardımcı oldu. Şimdi de tarımsal sulama borusu desteğinde bulundu. Bu hizmetlerden çiftçiler olarak çok memnunuz.”

-Kemal Alp (Çiftçi): “40 yıldır çiftçilik yapıyorum. Mansur Başkanımız bugün bizlere çocuklarımızın geleceği olan bir yatırım yaptı. Çocuklarımız bu destekle uzun süre ekmek yiyebilecek ona çok teşekkür ediyoruz.’’

TOJRZY1EIXzpWekU869N0QjV..jpeg

vkUhZ7VuiXJYN5yr2I9LmsqQ..jpeg

SOYa3yGir6n1fAtXkCLFUDcb..jpeg

5HPWSQtXbc8BZysp297zTjoM..jpeg

7dVg1m3FMnJseyw2Y5WvOcUD..jpeg

lsz3tC96oE7ILi1nSkWOBUFD..jpeg

BxYZmh8qWoKPL3cyRp0lSUM9..jpeg

NFM6Et2d8GZJLU1IhfXPOs9a..jpeg

mJunKxESrOVibUPZ89gGWyBh..jpeg

6A4MDIdNxPfov0ytWrZhFazm..jpeg

YsD5rSa6Fxl2RIf0kCjcvem4..jpeg

tgcbxTBCQUAFo6Dwvm3drLlR..jpeg

xH5jBdDYOzueLTVRnMhwPlqr..jpeg

lX8aoj2xLKRgtqGeQAdNU5Fm..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.