AKP’YE OY VERDİĞİNİ SÖYLEYEN YURTTAŞ: “SÜLALEM OY VERDİ. ZENGİNİ ZENGİN EDİYORLAR, GARİBANI GARİBAN”

AKP’YE OY VERDİĞİNİ SÖYLEYEN YURTTAŞ: “SÜLALEM OY VERDİ. ZENGİNİ ZENGİN EDİYORLAR, GARİBANI GARİBAN”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ankara’daki Ulus Hali’ni ziyaret ederek esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi. Geçmiş dönemlerde AKP’ye oy...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ankara’daki Ulus Hali’ni ziyaret ederek esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi. Geçmiş dönemlerde AKP’ye oy verdiğinin söyleyen bir yurttaş, “AKP Parti’ye oy verdim. Sülalem oy verdi. Zengini zengin ediyorlar, garibanı gariban. İnsanlar kendini kandırmasın” dedi.

Gürsel Tekin, Ankara’nın önemli alışveriş merkezlerinden birisi olan Ulus Hali’ni ziyaret ederek esnaf ve yurttaşlarla dertleşti. Bir esnaf, Tekin’e, “Sabah zam, akşam zam. Yani nereye kadar gidecek? Bir litre mazot, tarlalarımız komple duruyor, başkanım tarlaları sürmedim. Niye, litresi 8-9 lira olmuş. Hani ne ekeceğiz ne alacağız? Yapıyoruz ama devlet geliyor kilosunu 2 liradan, 2 buçuk liradan elimizden alıyor. Şimdi tarlalar komple öyle durmuş” diye dert yandı.  

Tekin ve yurttaşlar arasında yaşanan diyaloglar şöyle:

Yurttaş: Üniversite bitirmiş, işsiz, bunlara bir çare bulun.

Tekin: Her iki ablamda temizlikte çalışıyor, çocuklarına bir şey götürecek. Eşlerine iş arıyor, iş.

Yurttaş: Başkanım işi kim verecek bize?

Tekin: İnşallah CHP iktidarında herkesin işi, aşı olacak.

Yurttaş: Belediyede getirdik başımıza, inşallah iktidara da gelirsiniz. Ben kendim, eşime diyorum ki “Git gez, akşam 7’de eve gel. Evde yemek yeme” diyorum. Niye; insanlar geziyor çarşıyı, simitle doyuruyor karnını. Evde aş yok, tava yok, tepsi yok, yağ yok. Perişan etmişler halkı. Gelin, yeter artık, başa gelin.”

Hal ziyareti sırasında Tekin şunları söyledi:

“Şuna emin olun; ben buraya son 10 yıldır gelip giden bir siyasetçiyim. Eskiden geliyordum, insanlardan ‘çok şükür’ cümlelerini duyuyordum. Şimdi ‘ben şükür’ diyen bir cümle duymadım. Acaba hiç merak ediyor musunuz o kiralık yerleri? Kiralarının ne kadar olduğunu bilen var mı? Trilyonlarca kira ödüyorlar. Ne gereği var, burada bir sürü yerlerimiz var. Kimin cebinden çıkıyor. Dedemin cebinden çıkıyor; emeklinin, tuzcunun, taksicinin. Onun para bulamazsın, emekliye vermeye bulamazsın. Trilyonluk arabalara binin, trilyonluk binalarda oturun, cakalarınızı atın. Sonra ‘herkesin arabası var, telefonu var’.”

Bir yurttaş ise Tekin’e şöyle seslendi:

“AKP Parti’ye oy verdim. Sülalem oy verdi. Zengini zengin ediyorlar, garibanı gariban. Bir ev kirası Hasköy’de 2 bin lira. Benim babam fırıncı. Burada o kadar aylığını alıp da alamayan insanlar var. İnsanlar kendini kandırmasın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.