İSTANBUL'DA 66 BİN SERVİS ARACI TOPLU ULAŞIMA DAHİL EDİLECEK

İSTANBUL'DA 66 BİN SERVİS ARACI TOPLU ULAŞIMA DAHİL EDİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, 31 Ağustos'a kadar ilave 250 yeni hat oluşturması ve 66 bin servis aracının da sözleşme imzalanarak toplu taşımaya katılmasına yönelik...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, 31 Ağustos'a kadar ilave 250 yeni hat oluşturması ve 66 bin servis aracının da sözleşme imzalanarak toplu taşımaya katılmasına yönelik teklif kabul edildi.

İBB Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında yapılan toplantıda, İETT'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri öncesi, AKP ve MHP'nin ortaklaşa verdiği İstanbul'da toplu ulaşım hatlarının arttırılması ve 66 bin servis aracının sisteme dahil edilmesine yönelik teklif ele alındı. AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Covid-19 salgını döneminde İstanbul trafiğinin vatandaşlar açısından çekilmez bir hal aldığını, vaka artışları sebebiyle de can kayıplarının yaşandığını söyledi.

CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı ise meclis usulleri gereği, teklif kararlarının her ayın ilk toplantısında gündeme getirilmesi gerektiğini belirterek, önergenin haziran ayında oylanmasını istedi.

Ancak konuşmaların ardından İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP'li üyelerin kararıyla oylamaya geçildi. İstanbul'da 250 yeni hat kurulması ve 66 bin servis aracı ile sözleşme yapılarak toplu ulaşıma dahil edilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.