AKP SÖZCÜSÜÇELİK: “MAKSİMALİST TALEPLERLE KKTC'Yİ YUTMAK İSTEDİKLERİ GÖRÜLÜYOR”

AKP SÖZCÜSÜÇELİK: “MAKSİMALİST TALEPLERLE KKTC'Yİ YUTMAK İSTEDİKLERİ GÖRÜLÜYOR”

AKP SözcüsüÖmer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrasında, “Maksimalist taleplerle KKTC'yi yutmak istedikleri görülüyor. Yıllarca kaybedilmiş zamana yeni zaman kayıpları gibi yaklaşımlara...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrasında, “Maksimalist taleplerle KKTC'yi yutmak istedikleri görülüyor. Yıllarca kaybedilmiş zamana yeni zaman kayıpları gibi yaklaşımlara Türkiye ve KKTC uzak duruyor. Bu zeminlerde herhangi bir müzakere zemininin bulunamadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik’in açıklamasıözetle şöyle:

“KKTC'Yİ YUTMAK İSTEDİKLERİ GÖRÜLÜYOR”

“Rum tarafının uzun zamandır yürüttüğü taktik var. "Sürekli olarak masaya oturalım, uzlaşmadan uzak duralım. Türkiye'nin hak ve menfaatlerini örseleyelim, bunu Türkiye ve KKTC kabul etmediği zaman AB'ye şikayet edelim" diye yaklaşımları var. Bu kısır döngü devam ediliyor, sürekli aynı yere geliyor. Maksimalist taleplerle KKTC'yi yutmak istedikleri görülüyor. Bir müzakere olacaksa, bu müzakerenin parametrelerinin önceden neyin olması gerektiği ifade edildi. Yıllarca kaybedilmiş zamana yeni zaman kayıpları gibi yaklaşımlara Türkiye ve KKTC uzak duruyor. Bu zeminlerde herhangi bir müzakere zemininin bulunamadığı ortaya çıkmıştır.

“MISIR'LA İLGİLİ YENİ MEKANİZMALAR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Mısır'la ilgili yeni mekanizmalar oluşturmaya çalışıyoruz. Dışişleri'nden bir heyet oraya gidiyor. Akdeniz'deki gaz aramayla ilgili anlaşmalar gibi konuların konuşulması gerekiyor. Mısır'la Türkiye arasında diyalog çalışmasının performanslı bir şekilde dönüştürmesine yönelik ziyaret olarak görebiliriz. Senkronize olarak düşünmemek lazımdır, iki ayrı konu olarak düşünmek lazımdır Libya ile Mısır konusunu

"FİLİSTİNLİ GRUPLAR GELECEĞE UMARIZ Kİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YÜRÜRLER"

İsrail'in seçimleri yaptırmama, Doğu Kudüs'te izin vermeme gibi kabul edilemez tavrı devam ediyor. Esasında 22 Mayıs'ta parlamento 31 Temmuz'da Başkanlık seçimi yapılacaktı. Filistinli grupların seçimine İsrail müsaade etmiyor. İsrail hükümetinin yeni bir tarih belirlemesi gerekiyor. İsrail'in 1995 Oslo Geçici Anlaşma hükümlerine riayet etmesi gerekiyor. Filistinli gruplar büyük bir uzlaşıyla geleceğe umarız ki birlik ve beraberlik içinde yürürler.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.