MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, KÂĞITHANE’DE ÜÇ OKULUN AÇILIŞINI YAPTI
Törene Bakan Tekin'in yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kaymakam Niyazi Erten, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.
"Son yirmi yılda Kâğıthane’de okul sayısı 3 kat artmış durumda"
Rakamlarla geçmişten bugüne Türkiye'deki eğitim istatistiklerini paylaşan Bakan Tekin, "Bundan 21 yıl önce Türkiye genelinde 360 bin derslikte biz hizmet veriyorduk. Şu an toplam 742 bin derslik var. 2 katından daha fazla bir artış. Belki de Türkiye genelindeki paylaşılan rakamları çok duydunuz ama Kâğıthane özelinde derslik sayısı itibari ile son 21 yıldaki rakamları paylaşayım. 2002 yılında Kâğıthane’de bin 144 derslik sayısı var. Şu an ise 2 bin 394 derslik var. Aynı şekilde okul sayısı itibari ile baktığımızda 3 kat artmış durumda. Dolayısıyla bu eğitim ve öğretim süreci alt yapı itibari ile ne kadar devrim niteliğinde. Başka bir ülkede bu rakamları okusak dünya eğitim tarihinde devrim niteliğindeki örnek olarak sunarız" diye konuştu.
Bakan Tekin eğitim alanında yaptığı çalışmalarından ötürü Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i tebrik etti.
Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de açılış töreninde Kâğıthane’deki eğitim yatırımlarına değindi: '' Kâğıthane Belediyesi olarak son 5 yılda ilçemize 100 eser kazandırdık. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını Kâğıthane’mize kazandırdığımız 100 eserle kutluyoruz. Kâğıthane’mize kazandırdığımız 100 eserden biri de Yeni Okullar projemizdi. Bu proje kapsamında ilçemiz yeni eğitim yuvalarına kavuştu. İlçemizde riskli olarak tespit edilen Talatpaşa Günebakan İlkokulu, Osman Tevfik Yalman Ortaokulu ve açılışını yaptığımız Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun dönüşümlerini tamamlayarak depreme dayanıklı hale getirdik. Yine şu an açılışını yaptığımız, Çamlıvadi İlkokulu'nu ilçemize kazandırıyoruz. Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çağlayan, Hamidiye ve Gürsel mahallelerinde yapılacak okullarımızın planlarını hazırladık.'' dedi.
Çamlıvadi İlkokulu ve Anaokulu; 3.725 m2 alanda kuruldu. 8 adet 30 kişilik derslik, 247 kişilik çok amaçlı salonu, kütüphanesi, görsel sanatlar-müzik-fen derslikleri, etkinlik ve oyun odaları, spor salonu ve yemekhanesiyle sıfırdan inşa edilen okul, modern eğitim sisteminin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.
Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu da 12 şube birinci kademe(ilkokul), 14 şube ikinci kademe (Ortaokul), 3 özel Eğitim Anasınıfı olarak eğitim hayatına dâhil oldu. Toplam 25 derslikten oluşan okulda; 3 Bireysel Eğitim Odası, 3 Rahatlama Odası, 3 Bakım Odası, 2 Görsel Sanatlar Dersliği, Uygulama Evi, Fizyoterapi Odası, Beden Eğitimi Salonu, Oyun Odası, Dil Konuşma Eğitim Odası, Aile Eğitim Odası, Çok Amaçlı Salon, Müzik Odası, Rehberlik Odası, Revir Odası, Yemekhane ve oyun parkı yer alıyor.
Protokol üyeleri kurdele kesiminin ardından sınıfları gezerek çalışmaları yakından inceledi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.